lunes, 30 de mayo de 2011

 Que pasa quant llençem un pneumàtic?


El reciclatge de pneumàtics és un altre dels grans problemes mediambientals, ja que fer-los desaparèixer, un cop usats, constitueix un gran problema.
En España se generan cada año 250.000 toneladas de neumáticos usados.



Les muntanyes de pneumàtics formen rosegadors, insectes i altres insectes que constitueix un problema afegit. La reproducció de certs mosquits, que transmeten per picada bacteris, pot arriba a ser 4.000 vegades més gran que l'aigua estancada d'un pneumàtic que a la natura.



En l'actualitat es poden utilitzar diversos mètodes per al reciclatge de pneumàtics i la destrucció dels seus components perillosos. El sistema de tractament pot convertir els pneumàtics en energia elèctrica.

-Termòlisi
-Incineració
-Trituració criogènica
-Trituració mecànica


Deixo un dels procediments:
Es tracta d'un sistema de reciclatge de pneumàtics, en el qual se sotmet als materials de residus a un escalfament en un mitjà en el qual no hi ha oxigen. Les altes temperatures i l'absència d'oxigen tenen l'efecte de destruir els enllaços químics. Apareixen llavors cadenes d'hidrocarburs.


Som conscients de el que està passant?

Si no es recicla no es pot generar noves utilitats i poder fer un segón ús del material que tirem.
Per lo tant a l´hora de tirar un pneumàtic es millor anar a un taller i que vingin a buscar els pneumàtics utilitzats i portarlos a uns centres de reciclatge en comptes de tirarlos als avocadors perque contamini el medi ambient


No hay comentarios: